Haakblog

Welkom op de haakblog, hier vind je verschillende weetjes en tips in verband met amigurumi haken.
Ook op YouTube kan je mijn videotutorials vinden. Loop je nog ergens tegenop? Misschien is het wel een goed onderwerp voor dit blog... Je kan mij hier contacteren.

De opening dichthaken

Bij het haken van amigurumi haak je meestal de ledematen apart en naai je deze daarna vast aan het lijf. Hiervoor moet je regelmatig de opening 'dichthaken'.

Lees meer »

Gratis haakpatroon mini paaseitjes

Het is nog een tijdje tot het Pasen is, maar in de haakwereld kan je niet te vroeg eraan beginnen! Iets zelf maken kost namelijk tijd en daarvan hebben we er nooit genoeg. Fervente haaksters (en uiteraard ook hakers, want er zijn ook mannen die deze hobby uitvoeren) begrijpen zeker waarover ik spreek...

Lees meer »

Steken markeren en tellen

Als je amigurumi haakt is het belangrijk om het begin van de toer telkens te markeren met een draadje in een ander kleurtje of met een steekmarkeerder. Ook de steken blijven tellen is de boodschap!

Lees meer »

Gratis haakpatroon ster

Speciaal voor de feestdagen dit gratis patroontje voor een eenvoudige kerstster. Je kan deze gebruiken om een zelfgemaakte kerstkaart te maken. Het voorbeeld is gehaakt met Scheepjes Catona Lemon (kleurnummer 280).

Lees meer »

Een cluster haken

In onze patronen wordt er wel eens gevraagd om clusters van halve stokjes of stokjes te haken, maar hoe begin je daar nu aan? Hieronder een beetje uitleg en een filmpje om te tonen hoe het te werk gaat.

Lees meer »

De magische ring, hoe begin je eraan?

De magische ring (of magische cirkel), afgekort MR of in het Engels magic circle (MC). Zowat elk amigurumi haakpatroon begint hiermee.Maar hoe maak je nu die magische ring? Vind je het te moeilijk, dan is er ook een simpel alternatief hiervoor.

Lees meer »

Kleurwissels in amigurumi

Het is een veelvoorkomende vraag, hoe zorg ik nu ervoor dat er geen opvallende verspringing is van mijn kleurwissel bij het haken van knuffels? Voornamelijk bij een streeppatroon is dit erg opvallend als je in spiraal haakt zoals bij amigurumi gebruikelijk is.

Lees meer »